Vi är Everts Betongpump AB

Everts Betongpump drevs från början som ett familjeföretag med Evert och Lena Andersson samt de båda sönerna Fredrik och Philip. För att öka ägarbredden köpte AB Sydsten i Malmö in sig i företaget 1998 och är idag majoritetsägare. Idag drivs företaget av Fredrik och Philip tillsammans med AB Sydsten. Samarbetet med Sydsten fungerar alldeles utmärkt och delägarskapet har underlättat expansionen av företaget.

Vi finns i Halmstad sedan drygt 30 år. I dagsläget har vi 7 betongpumpar och vi ser ljust på framtiden. Med vår långa erfarenhet av betongpumpning hjälper vi dig att välja rätt lösning när du skall pumpa betong. Vi har all den kunskap som behövs för att göra ett bra jobb.

Företaget startades av Yngve Svensson (Lenas far) under namnet Industrihjälp. Man arbetade då med lyftkranar och hade en betongpump. När Yngve Svensson gick i pension 1980 köpte Evert och Lena Andersson den betongpump som Industrihjälp hade anskaffat 1974. Evert som hade varit anställd som kranförare blev istället betongpumpmaskinist. Företagsnamnet ändrades samtidigt till Everts Betongpump. Betongpumpning var på den tiden revolutionerande eftersom gjutarbete underlättades avsevärt. Byggfirmorna stod i kö för att använda den och det hände ofta att Evert och hans pump hade upp till sju olika jobb på en dag.

Sydsten